Meer dan 65 jaar passie voor raambekleding

West-Vlaams en werelds

In 1958 richten Gérard, Jacques en Raphaël Lecluyse de firma Lecluyse op. Ze ontwikkelen een productielijn voor verticale vinyljaloezieën en kiezen van in het prille begin resoluut voor kwaliteit. Dankzij hun streven naar excellentie slaat de lijn meteen aan in België en Luxemburg – landen die hoge eisen stellen aan raambekleding. Nederland, Frankrijk en Duitsland volgen snel.

Dominiek Lecluyse en zijn zoon, CEO Jonathan Lecluyse
Gevestigde waarde in Europa en ver daarbuiten

De jaren gaan voorbij en Lecluyse is steeds meer een gevestigde waarde in Europa. In 1990 doen Caroline en Dominiek Lecluyse hun intrede. Ze houden vast aan de Lecluyse-kwaliteit en geven blijk van een heldere, internationale visie. Het duo verkent nieuwe exportmarkten – met succes. Anno 2010 vindt de innovatieve raamdecoratie van Lecluyse zijn weg al in meer dan 30 landen.

In 2016 neemt Jonathan Lecluyse – derde generatie inmiddels – het voortouw. Hij verzekert het bedrijf van continuïteit, samen met een team van enthousiaste medewerkers. Van West- en Oost-Europa over het Midden-Oosten, Noord-Afrika tot Zuidoost-Azië … op verschillende continenten is de kwalitatieve Lecluyse-raambekleding inmiddels een zekerheid.

Europese marktleider blijft groeien

Het bedrijf blijft gestaag groeien met kantoren in België, Frankrijk en Roemenië, aan de waarden werd echter nooit geroerd. De familie Lecluyse werkt elke dag verder aan een hoogkwalitatieve Europese productie en stelt zich flexibel op. Alles is custom-made. En dat al meer dan 65 jaar lang.

 • 1990

  2de generatie: Caroline en Dominiek Lecluyse
 • 2016

  3de generatie: Jonathan Lecluyse
 • 2021

  Opening nieuwe fabriek Iasi
 • 2022

  Overname Solar Screen France
  productie rolgordijnen
 • 1958

  Oprichters Gérard, Jacques en Raphaël Lecluyse
 • 2010

  Verkoop in meer dan 30 landen
 • 2020

  Overname Novo Europe BV
  productie pvc binnenzonwering
 • 2021

  Lancering nieuwe productlijn 'houten jaloezieën'
Productiesite Lecluyse